O bunatate de bautura pe care puteti sa o serviti in pauza de dulce sau la mic dejun. Se prepara exterm de simplu si rapid si desigur puteti jongla cu ingredientele. Cand e vorba de smoothie banana e nelipsita, eu o foosesc la aproape toate tipurile deoarece da consistenta si o aroma foarte buna. Ce face diferenta la aceasta reteta este dovleacul care e un ingredient nelipsit mai ales in sezonul acesta.
Smoothie cu banane, dovleac si mere este o bautura usoara, aromata pe care sunt sigura ca o veti indragi din prima degustare. La noi pot sa va spun ca a avut mare succes, sper sa fie si la voi la fel :)
Recomandarea mea in ceea ce priveste dovleacul este sa nu fiti reticenti in folosirea lui, da un gust minunat preparatelor si va scriu cum procedez eu pentru a avea in permanenta dovleacul ca ingredient la diferite preparate: cumpar doar dovleac placintar care intotdeauna are gustul bun si dulce (cu cel din piata s-a intamplat sa mai dau si rateuri) , il coc la cuptor si apoi il fac piure in blender. Pun in pungulite de 200g si congelez. Cantitatea maxima la un preparat e de 200g de aceea am ales acest gramaj. Cand am chef si pofta de o supa crema sau bautura ca si in acest caz, il pun direct in blender.
Smoothie cu banane, dovleac si mere
Ingrediente 2 portii mari:
- 40g fulgi fini de dovleac
- 1 banana mica
- 1 mar mic
- 120g piure de dovleac
- 250ml lapte
- 140 iaurt cremos
- 2 lingurite miere
- 1 varf cutit nucsoara
- 1 varf cutit scortisoara
Puneti toate ingredientele in blender si mixati cateva secunde la viteza maxima. Turnati bautura in pahare, pudrati cu scortisoara si serviti
Pofta!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]