Șnițel de pui la cuptor

snitel-de-pui-la-cuptor-amalia-1

Bun, crocant, deloc uscat, snitelul de pui la cuptor este un preparat gustos, din categoria mancarurilor simple si bune. Daca dorit sa mancati ceva fara sa fie prajit (desi trebuie sa recunoastem ca snitelele prajite sunt cele mai bune) atunci va invit sa alegeti aceasta varianta practica și eficienta de preparare.

Pentru ca vorbim de snitele facute la cuptor poate va ganditi la airfryer, am si eu unul si il folosesc, si sunt foarte multumita insa snitelele trebuie asezate unul langa altul si daca facem mai multe trebuie coapte in mai multe ture asa ca pentru aceasta reteta am folosit cuptorul.

Multe nu mai am sa va scriu, toata lumea indrageste snitelele, nu ai ce de sa le lauzi cat sunt de bune, atat doar ca incercam sa nu le consumam prea des deoarece stiti voi tot ce e prajit in ulei ori nu e sanatos ori ingrasa :).

Bun, revin la afirmatia ca gatite in acest mod sunt corcante si gustoase, totul este sa alegeti tipul de pesmet protrivit, eu am ales panko cel mai potrivit pentru acest tip de preparat. Daca va intrebati ce este panko, acest tip de pesmet este de origine japoneza asemanandu-se cu pesmetul clasic, dar datorita faptului ca la fabricarea acestuia se foloseste doar paine alba, fara coaja, se formeaza fulgi ceva mai mari decat in cazul pesmetului obisnuit. Ca urmare, in momentul gatirii acesta formeaza o crusta crocanta, comparabila cu cea din fulgii de porumb.

Si reteta simpla simpla

Șnițel de pui la cuptor

Ingrediente:

  • 1 piept de pui dezosat ( daca cumparati feliat si mai bine)
  • 2 oua
  • 200g pesmet panko
  • 1 lingura parmezan ras fin
  • 100g faina
  • sare, piper, boia dulce, usturoi pudra

Sau în varianta cu fulgi de porumb inlocuiti pesmetul și parmezanul cu

200g fulgi de porumb

Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.

Pieptul de pui il taiem felii de aprox 5mm pe care le batem usor cu ciocanul de snitele intre doua folii de plastic. Folia de plastic este foarte indicata deoarece carnea nu se zdrobeste asa de tare si nu se lipeste de blatul de lucru si de ciocanul de snitele.

Condimentam feliile de carne cu sare, piper, usturoi, boia.

Pesmetul il amestecam cu parmezanul.

Ouale le batem cu putina sare, apoi trecem feliile de carne prin faina, le scuturam usor, le trecem orin oul batut si apoi prin ametsecul de pesmet si parmezan.

Asezam feliile de carne in tava in care am pus o hartie de copt.

Coacem snitelele timp de 30 de minute.

Servim cu legume sau/si salata. Noi l-am servit cu spanac piure :)

Pofta buna!

Și în varianta cu fulgi de porumb

Crocante și bune!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.