Ingrendiente:
2 dovlecei mai marisori ( aprox 1 kg)
3 oua
2 linguri cu varf de faina
250 ml lapte
3 linguri unt
3 linguri branza rasa
Se curata dovleceii , se taie felii si se fierb in apa cu sare.
Se strecoara si se zdrobesc cu furculita ( daca vreti puteti sa-i lasati si felii). Separat se face un sos bechamel (sper ca am scris bine) din unt, faina, lapte. Se ia de pe foc si se adauga branza, galbenusurile unul cate unul si la sfarsit
albusurile batute spuma.
Se amesteca cu dovleceii si se pun intr-o forma unsa din belsug cu unt si tapetata cu pesmet. Deasupra se mai presara branza. Se coc la foc mic aprox 30 de minute pana se rumenesc frumos deasupra.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
SUUUPER FAIN! Multumesc de idee.
Mmmmm.Eu stiu de soufleul de cartofi si conopida/brocoli. De dovlecel inca nu am facut dar cred ca e bun. Mersi de idee, vineri il fac si il postez pe blog!
Ok, Ina abia astept sa-mi spui cum ti-a iesit!
f.buna reteta
credeam ca nu se mai raceste odata ca sa il pot gusta…este inca caldut, dar nu am mai avut rabdare…Fetelor !!! este delicios ( recunosc ca am pus mai multa branzica,am avut o telemea fff buna).Daca nu as sti ca este facut din dovlecel, nu cred ca as fi ghicit….:)))
Angela cu cat mai multa branza cu atat mai bine :)) asa zice sotul meu :), ma bucur ca a fost pe gustul tau cred ca se poate face si cu conopida mai ales ca acum e sezonul .
Ce fel de branza se foloseste?
Eu am folosit cas nesarat, poti folosi cascaval, branza telemea .
Amalia, spune-mi, te rog, de cat sos bechamel este nevoie?
Chiar acum ma pregatesc sa fac reteta, stiu sa fac si sosul, dar nu stiu cantitatile.
Multumesc!
Hiii, acum am vazut… scuza-ma, o sa fiu mai atenta de-acum incolo!
Sper ca ti-a iesit si ti-a placut!
Daaaaaaaaaaaaaaaaa, a iesit ! Si inclusiv copilu’ meu mofturos si fitzos a mancat doua portii, sunt inca in soc… Mersi de reteta, pupici!
Cu drag Claudia :).