Aceste spirale sunt atat de bune incat merita sa incingeti cuptorul chiar daca e cald afara! (Oricum se coc in doar 15 minute :)).
Ingrediente pentru spiralele cu ciocolata si capsuni:
Pentru aluat:
- 50g unt
- 250ml lapte
- 500g faina
- 60g zahar + 1 lingurita pentru drojdie
- 25g drojdie proaspata sau un pliculet drojdie uscata
- 1 ou
- 1varf cutit sare
Pentru umplutura:
- 50g unt
- 4linguri zahar
- 300g capsuni
- 150g ciocolata de preferat amaruie ( eu am pus 125g amaruie si 25g alba )
Pentru glazura:
- sucul de la o lamaie mica
- 100-150g zahar pudra
Cum preparam spiralele cu capsuni si ciocolata?
Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar pana devine cremoasa apoi adaugam 2-3 linguri lapte caldut si o lingurita de faina, amestecam si lasam sa creasca.
Intr-un bol punem oul si zaharul, le amestecam putin si apoi adaugam drojdia crescuta.
Punem treptat faina si laptele caldut in care am adaugat untul topit (eu incalzesc laptele impreuna cu untul).
Adaugam si putina sare si framantam pana alutul se desprinde de bol ( cam 10 minute, atentie aluatul este putin mai tare ).
Lasam sa creasca acoperit cu un prosop textil timp de o ora si jumatate.
Apoi rasturnam aluatul pe o planseta tapetata cu faina, mai framantam un pic doar cat sa se adune si apoi intindem o foaie de aproximativ 30x50cm.
O ungem cu unt topit, punem zaharul si apoi capsunii taiati felii la fel si ciocolata. Rulam usor si taiem felii cam de 2 cm cu un cutit bine ascutit.
In total iasa cam 15-16 felii.
Le punem in tava unsa cu grasime sau tapetata cu foaie de copt, usor departate si mai lasam timp de 15 minute sa creasca, timp in care incingem cuptorul la 200gC.
Aici dupa ce au crescut.
Coacem aprox. 15 minute pana se rumenesc usor deasupra.
Preparam glazura amestecand sucul de lamaie cu zaharul pudra si o punem peste spirale cand acestea sunt caldute (eu nu am facut glazura, am pus doar putin zahar pudra deasupra).
Servim cat mai repede si cat mai caldute :).
Reteta am preluat-o de pe site-ul gotovim-doma.ru cu multumiri pentru retetele delicioase.
Observatii:
Va sfatuiesc sa folositi tava mare de la aragaz, eu le-am copt intr-o tava putin mai mica si a trebuit sa coc 2 separat.
Nu suplimentati cantitatea de zahar sunt suficient de dulci datorita ciocolatei.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Astazi am facut si eu spiralele, sunt delicioase. Lamaia si zaharul le-au dat un gust mai bun…sunt excelente!!! Multumesc pentru inspiratie:P!!!