Spumele din fructe sunt un desert usor si bun care se prepara rapid. In opinia mea cea mai buna este cea de fragute urmata indeaproape de cea de zmeura. Pe vremuri se faceau din albus de ou batut bine cu putin zahar la care se adaugau fructele zdrobite, dar acum am schimbat reteta mult in bine si am inlocuit spuma de ou cu frisca si am adaugat un ingrediente care face furori mereu la deserturi si nu numai , iaurtul grecesc :)
Spuma de afine este desertul ideal in zilele calduroase de vara pentru ca este putin acrisoara si revigoranta datorita iaurtului din componeneta. Si sa va mai scriu un secret: puteti sa o folositi ca si crema la o Pavlova , sunt convinsa ca va avea un succes rasunator!
Spuma de afine
Ingrediente 2 portii:
- 250ml smantana pentru frisca
- un iaurt mic grecesc ( 120g )
- 2 linguri zahar pudra ( aici puteti jongla cu cantitatile si s apuneti mai mult daca vreti sa fie mai dulce)
- 200g afine
- putina vanilie
Mixam smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana cand se transforma in frisca in proportie de 90%.
Adaugam iaurtul grecesc si amestecam usor cu o spatula.
Afinele le zdrobim bine si le adaugam la compozitia de frisca si iaurt. Puteti sa amestecati pana se omogenizeaza sau sa amestecati putin pentru un aspect mai interesant.
Punem spuma in cupe si decoram cu fructe proaspete si fulgi sau bucatele de ciocolata.
Servim!
Recomandare :) Dacă o puneți într-o caserola la congelator veți obține o înghețată delicioasă!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Sint sigura cu sint foarte bune, precum sint toate retetele tale, bine racite direct din frigider.Cu un pic mai multe calorii decit cea cu spuma de albus, dar iaurtul grecesc ajuta la calorii, si alimentatia buna. Cind eram eu mica cel mai mult imi placea spuma de fragi de padure. Aveau o aroma speciala, nemaigasita in fragii (mai degraba capsuni) mult hibridizati? de aztazi. Salutari si numai bine, draga Amelia, te pup cu ai tai baieti dragalasi. La sot nu ma bag. -:)
Spuma de fragute ( asa le zicem eu) este dupa mine cea mai buna :)Multumesc si toate cele bune!