Acum o luna am primit o stiuca si ieri am cautat o reteta adecvata. Nu am gasit ceva pe gustul meu decat stiuca umpluta si cum necesita timp si nervi am renuntat si am gatit-o in metoda clasica ardeleneasca adica prajita si servita cu mult mujdei de usturoi :).
Ingrediente:
- 1 stiuca
- faina alba, sare, ulei
Spalam stiuca, o curatam de solzi si o evisceram. Taiem capul aripioarele si apoi taiem bucati cam de 8-9 cm. Le stergem cu un servet si le condimentam cu sare, apoi le trecem prin faina , le scuturam putin sa cada surplusul de faina si le prajim in ulei incins.
Scoatem pe un servet de hartie si servim cu cartofi prajiti, mujdei de usturoi si cateva felii de lamaie. E nemaipomenit de buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Nu ti-a mai ramas nici o bucatica? ;;)
Nici, nici, dar daca aduci o stiuca promit sa o prajesc eu :))
Ma duc sa caut (stiuca)..
PS: uite ce am gasit pe net: http://geniuscook.com/how-to-cook-stuffed-pike/
F. bine arata reteta.
Am intrat la tine ca sa caut o reteta, ca sa gatesc ceva. Off, unde gasesc eu la ora asta stiuca :(( Arata foarte delicios.
Cred ca numai virtual gasesti :). Dar poti incerca si cu alt peste numai ca nu se compara :(
simplu si bun.
Jaj.. ce bine arata si ce pofta mi-ai facut cu stiuca asta, chiar daca are aproape 5 ani :))