Supa crema de cartofi cu ciuperci


Azi am facut un mic sondaj printre colege , referitor la supele crema si am constatat ca la noi sunt foarte putin cunoscute, ori comparate cu mancarea de bebelusi, ori o chestie neapetisanta. Mi-am propus ca de acum cine vine la mine in vizita sa fie servit cu o supa crema (iarna ca vara trec pe altfel de supe :)). Reteta de mai jos am gasit-o pe gotovim-doma.ru . Precizez ca am facut mici modificari, altfel nu se poate :)

Ingrediente:

  • 4 cartofi potriviti
  • 150g ciuperci de tip champignon
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov mic
  • marar sau patrunjel verde
  • 2 linguri smantana
  • ulei
  • supa de pui sau legume ( inlocuita cu clasica vegeta)

Curatam cartofii si ii taiem bucatele ca pentru piure, apoi ii punem la fiert. Eu i-am pus la fiert in apa cu putina vegeta. Ciupercile le taiem feliute, le prajim in putin ulei timp de 8 minute apoi le scoatem pe o farfurie.

Morcovul il curatam si-l dam pe razatoarea mare , ceapa o taiem felii subtiri. Le prajim in uleiul ramas de la ciuperci. Dupa ce s-au fiert cartofii, ii strecuram ( pastram apa) si ii punem impreuna cu smantana in blender. Zdrobim si din cand in cand adaugam apa in care au fiert subtiind astfel compozitia. La sfarsit adaugam ciupercile ( lasam cateva pentru decor), morcovul si ceapa, condimentam cu piper si daca mai este nevoie cu sare.

Servim cu verdeata si cateva felii de ciuperci deasupra. Este satioasa chiar daca nu are carne si foarte buna la gust.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


27 de comentarii la „Supa crema de cartofi cu ciuperci”

  1. Amalia , chiar arata si suna tare bine supica asta…In general supele mele sunt cam ca niste supe creme , pentru ca Luana nu mananca legume , sub nici o forma si prefer varianta bleduitului si turnatului inapoi in supa…Daca nu uit , poate o fac si eu in weekend.
    Banuiesc ca se poate si cu ciupercute de la conserva…
    Sa ai o zi excelenta!:)

  2. Ana-Maria multumesc, daca preferi o varianta mai sanatoasa, prajeste numai ciupercile, iar morcovul si ceapa fierbe-le impreuna cu cartofii. Site-ul asa rusesc abunda in mancari nesanatoase :) dar eu tot mai incerc cate una. Te pup!

  3. Hallo Amalia,

    minunatä Supa. Total pe Gustul meu.

    Supa asta se serveste des de tot in Restaurante cu Michellin Stele. Compliment

    Multe Salutäri Jacob

  4. îmi plac şi mie supele cremă şi sunt în căutare de reţete noi. este tare aspectuasă supa facută de tine. am adăugat-o la favorite. mersi. Dacă ai timp să-mi faci o vizită ţi-am oferit un premiu de început de an.

  5. Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

  6. ce bine arata supica ta !
    vreau sa te felicit ca ai un blog frumos si gustos, te-am gasit intamplator, cautand o crema de caramel pentru torturi si am gasit-o la tine, foarte buna crema o voi incerca neaparat e economa si gustoasa sant sigura !
    felicitari inca o data !!!

  7. Amelie ( asa-mi zic colegele ) o sa vezi ca gatitul da dependenta :).Daca te pot ajuta la vreo reteta sa-mi scrii… de multe ori ma grabesc sa o postez si poate nu scriu explicit. Te pup!

  8. Anastasia de la mine nu pleci asa usor … decat cu cateva kg in plus :)), glumesc, ma bucur ca iti place blogul te astept sa incerci si alte retete .

  9. Salut Amalia,

    uite ca de la prajituri si torturi am trecut la gatit felurile pricipale :)
    Am deja muschiuletul umplut cu branza la cuptor…astept rezultatul.
    Intre timp vroiam sa gatesc si supa aceata numai ca ajungind la pasul unde trebuie sa adaug ciupercile, morcovul si ceapa nu stiu daca ar trebui sa le adaug doar…sau sa pasez din nou totul, la gramada…?

  10. Cristina trebuie doar sa le adaugi, apoi amesteci putin si gata. Deci cartofii ii pasezi ( mai adaugi apa ), restul ( ciuperci, morcov, ceapa) le prajesti si le adaugi la cartofii pasati. Tin pumnii !

  11. Gata si supa mea…adica e deja mancata si vesela deja la locul ei in dulap :)) Ieri, am luat-o cu logica: spunea in reteta sa amestec asa ca nu le-am pasat. Am pasat cartofii si apoi am adaugat ciupercutele cu morcovul dupa care am amestecat totul si potrivit gustul cu piper si putina sare. Acum, ca o concluzie: este o reteta foarte usor de facut (din cauza asta imi place sa gatesc ceea ce gatesc aici!!!) si foarte foarte gustoasa. Chiar daca nu esti un fan al supelor crema o sa iti placa sigur – cel putin asa s-a intamplat cu sotul meu aseara. Am fost foarte bucuroasa cand, din proprie initiativa, a preferat si o a doua portie! Acum…ma duc fuga,fuga la reteta de muschi umplut sa las impresii si acolo! Mersi mult Amalia pentru reteta si pentru lamurirea de ieri, cum reusesti sa fii asa punctuala? Eu sunt un dezastru la capitolul asta!

  12. Draga Cristina, ma bucur ca ti-a placut , iti recomand si supa crema de conopida e la fel de buna :). Cat despre lamurire, m-ai prins pe faza :)).

  13. O s-o incerc si pe asta. Primul este blatul pentru tort, cautam pe net o reteta de blat simplu si am nimerit aici. Gatesti forte bine si imi ploua-n gura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.