Aromata, savuroasa, dulce. Daca gusturile voastre se incadreaza in aceasta scurta descriere atunci va recomand cu incredere aceasta reteta. Supa crema de dovleac se face foarte simplu si merge de minune condimentata cu putin chilli ca sa iesim din zona de confort :).
Ingrediente:
- 450g dovleac curatat ( am folosit placintar )
- 2 cartof potriviti
- 1 morcov
- 1 ceapa potrivita
- 100ml smantana
- 1 varf de cutit turmeric
- sare, chilli
- 1,5 l supa de pui sau apa
1. Curatam toate legumele, le taiem bucati mai mari si le punem la fiert cu supa si putina sare.
Cand au fiert, strecuram apa in alt vas si mixam legumele adaugand turmeric si putin cate putin din apa in care au fiert pana obtinem consistenta dorita.
La sfarsit adaugam smantana si condimentam cu chilli.
Servim fierbinte cu crutoane.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]