Chiar daca leguma asta dupa spusele lui barbatu-meu „nu are niciun Dumnezeu” (asta insemnand ca nu are gust si nu poti gati mai nimic din ea) uite ca mai sunt retete care o salveaza si te fac sa o cumperi, sa o prepari si sa o consumi, cum ar fi reteta de supa crema. Combinatia cu usturoiul, ceapa si smantana dulce ii da un gust aparte, care pe mine m-a cucerit. Barbatul meu ramane la fel de sceptic dar cine il mai baga in seama, pot sa va scriu ca a consumat-o de dragul crutoanelor si in varianta de unica mancare din seara trecuta :).
A si am uitat sa va scriu, se face foarte repede!
Ingrediente (4 portii):
- 1 dovlecel mai mare
- 1 ceapa potrivita
- 3-4 catei de usturoi
- 1 cartof potrivit
- 100ml smantana pentru frisca
- sare, nucsoara, piper alb
- 50ml ulei de masline sau unt
1. Pentru inceput curatam dovlecelul de coaja si il taiem bucati mai mari. Daca are seminte mari le scoateti, in cazul meu au fost foarte mici si crude asa ca le-am lasat. Cartoful la fel il curatam si il taiem bucati mai mari.
Ceapa o curatam si o spalam, apoi o tocam, la fel si usturoiul.
2. Incingem uleiul intr-o oala mai mica, adaugam ceapa tocata si amestecam pana devine sticloasa, apoi adaugam usturoiul, lasam cateva secunde si adaugam cartoful taiat si dovlecelul. Amestecam 1-2 minute apoi adaugam cam 500ml apa sau si mai bine supa. Lasam sa fiarba.
3. Cand legumele sunt fierte, strecuram cam jumatate din zeama si apoi cu mixerul vertical, zdrobim restul legumelor din oala. Condimentam cu sare, piper alb proaspat si putina nucsoara. La sfarsit adaugam smantana dulce. Daca supa e prea groasa o subtiati cu zeama pusa deoparte.
Prajim cateva crutoane si daca vrem sa fie supa completa radem deasupra putin parmezan.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]