Înainte de toate: câte ceva despre fenicul
Întotdeauna am avut o curiozitate legată de fenicul; ce gust are, cum se prepară, dacă îl acceptă copiii… am citit cate ceva despre el si bineinteles ca are proprietati benefice pentru organism. Se aseamana oarecum cu mararul, insa are un gust mai dulce si o aroma placuta, este folosit destul de des in bucataria greceasca si cea italiana.
Poate fi consumat in intregime: bulbul, tulpina si semintele, imi aimintesc ca intr-o vreme am baut ceai de fenicul si a fost ca sa zic asa acceptabil. Este o planta cu multe calitati, desigur nu ma apuc sa le scriu acum, vreau sa ma limitez doar la reteta in care l-am folosit, daca vreti mai multe detalii puteti da o cautare si cu siguranta o sa fiti uimiti cate proprietati benefice are.
Feniculul se poate consuma atat crud, cat si gatit, are un gust usor dulceag, semintele sale pot fi folosite ca si condiment in anumite retete. Frunzele şi tulpinile acestuia pot fi gătite împreună cu bulbul pentru a realiza o garnitură sau pot fi folosite ca o bază pentru supe.
La fel am procedat si eu, am preparat o supa crema absolut delicioasa care am servit-o cu bucatele de bacon prajit si cu crutoane.
Supa crema de fenicul este un preparat gustos ce se realizeaza usor si repede, nu pot sa spun ca se aseamana cu un anumit tip de supa pentru ca are un gust aparte, usor dulceag (eu am facut-o putin picanta).
Puteti sa folositi legumele care va plac, eu am pus si un dovlecel in plus la cele care erau deja pe lista.
Ingrediente pentru rețeta de supă cremă de fenicul
Pentru 4 portii de supă
- 1 bulb fenicul cu tulpina si frunze (aprox. 300g)
- 2 cartofi
- 1 telina (eu am folosit telina cu tot cu frunze)
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- 1 dovlecel
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- 1,2 l supa de legume sau apa in cazul meu
- piper proaspat
Pentru servit:
- 100g bacon
- crutoane reteta aici
Cum preparăm supa cremă de fenicul?
Taiem bulbul de fenicul in doua si-l curatam de cotor ( are un cotor asemanator cu varza dar mai mic bineinteles). Taiem si ceapa felii, cartofii si telina bucatele, si curatam usturoiul.
Incingem uleiul de masline si prajim putin legumele de mai sus apoi adaugam supa d elegume sau apa.
Puteti folosi si supa de pui sau apa si condiment universal (exista acum si sub forma bio, mult mai sanatoasa decat vegeta clasica).
Lasam sa fiarba 10 minute si apoi adaugam dovlecelul spalat si taiat bucati mai mari, eu l-am lasat cu tot cu coaja.
Lasam sa fiarba cu capac pana toate legumele sunt fierte apoi strecuram supa fierbinte si mixam cu blenderul vertical legumele fierte, adaugand supa fierbinte pana ajunge la consistenta dorita.
Daca doriti puteti adauga 100 ml smantana de gatit.
Condimentam cu sare daca e cazul si piper proaspat rasnit.
Separat prajim baconul taiat felii subtiri pentru decorarea supei creme.
Servim supa cremă de fenicul fierbinte cu bacon si crutoane.
Este delicioasa!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]