Buna, usoara si plina de vitamine. Neaparat servita cu crutoane :).
Ingrediente:
legume cat mai diverse:
- 1 morcov
- 1 radacina patrunjel
- 1/2 pastarnac
- 1/4 telina
- 1/2 dovlecel
- cateva buchetele de conopida si brocoli
- 50g unt
- 2 linguri smantana
- putin ulei de masline
- sare, piper
Incingem untul intr-o cratita si adaugam legumele spalate, curatate si taiate bucatele mai mici. Brocoli il lasam deoparte.
Amestecam 2-3 minute si apoi completam cu supa de legume, doar cat sa acoperim legumele.
Cand sunt fierte adaugam brocoli si mai lasam 4-5 minute.
Apoi scoatem putin din supa in care au fiert si mixam adaugand smantana si putin din supa scoasa astfel incat sa obtinem o consistenta cremoasa.
Condimentam cu sare si piper si servim cu crutoane si putin ulei de masline.
Observatii:
Daca nu aveti supa de pui puteti folosi apa.
V-ar fi de ajutor daca ati congela o parte din supa atunci cand faceti o portie mai mare. Eu congelez supa care ramane de la bebe si o folosesc pentru supe creme sau pentru orez.
Si poza de la data publicarii retetei :)
Și rețeta video aici:
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
portughezii mai adauga si varza felii in supa asta
chiar cautam o reteta de supa crema….si am gasit la fix…
intrebare cheie!
– unde gasesc crutoane?
:)
In hypermarketuri dar se pot face si acasa, am reteta pe site :)