La noi in familie conceptul „nicio zi fara supa sau ciorba” este bine implementat ( se vede ca am fost la un curs de audit, nu? ) asa ca atunci cand este vorba despre o supica calda cu multe legume care se face rapid spun prezent si ma apuc de treaba.
Reteta de mai jos se prepara rapid ( stiu ca v-am obisnuit cu expresia asta ) puteti sa cronometrati si daca timpul de preparare depaseste 30 de minute ma las de meserie :).
Ingrediente:
- 1 praz
- 1 ceapa mica
- 1 morcov mai mare
- 1 radacina de patrunjel
- 1 lingura orez
- 3 cartofi potriviti
- 250g spanac proaspat
- 50g unt
- 2 frunze de dafin
- 2l supa de pui sau apa
- sare, piper
1. Prazul il spalam bine si il taiem in jumatate pe lung, apoi felii subtiri. Topim untul in oala in care urmeaza sa facem supa si calim prazul pana se inmoaie. Adaugam ceapa tocata marunt, morcovul si patrunjelul taiate cubulete mici apoi orezul. Amestecam 1 minut si apoi adaugam apa si condimentam cu sare( eu am pus putin condiment universal ).
2. Lasam sa fiarba la foc mic 5 minute si apoi adaugam orezul. Mai lasam inca 5 minute si adaugam cartofii curatati si taiati cubulete.
Cand cartofii sunt fierti adaugam spanacul taiat fasii. Lasam 2 minute doar cat sa se inmoaie putin si gata.
Servim supa calda cu putin piper.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]