Supa de vitel

Supa de vitel se numara printre preferatele mele, soacra-mea ii zice „supa frumoasa”, sotul „supa de bolnavi”, eu ii spun „supica buna” … va las pe voi sa alegeti denumirea potrivita :). Se face foarte usor totul e sa o lasam sa se faca la foc mic.

Ingrediente:

  • 2 bucati rasol de vitel
  • 1 radacina de telina
  • 2-3 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 2-3 cartofi
  • 1/4 de conopida

Spalam bine rasolul si il punem la fiert in 6 litri de apa rece. Cand incepe sa fiarba, luam spuma si punem capacul putin intr-o parte. Micsoram focul la minim si lasam sa se faca spumand din cand in cand. Dupa 40 de minute adaugam morcovii, telina si patrunjelul curatate, spalate si taiate bucatele. Mai lasam sa fiarba 30 de minute si incercam carnea cu o furculita. Daca e fiarta adaugam cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, mai lasam 15 minute si adaugam conopida desfacuta buchetele. Condimentam cu sare dupa gust. Rasolul il scoatem, scoatem oasele ( poate aveti noroc de putina maduva pe care o mancam rapid cu o feliuta de paine :)), carnea o taiem bucati si o punem inapoi in supa.

Timpul de fierbere poate varia functie de carne.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


3 comentarii la „Supa de vitel”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.