Asa-i ca nu strambati din nas daca va scriu ca e cu sfecla rosie? Eu nu am strambat deloc nici inainte pentru ca imi place sfecla rosie nici dupa pentru ca are un gust excelent. Reteta e extrem de simpla, o am de la colega mea Claudia care a fost in Polonia de mai multe ori si mi-a impartasit cateva retete… toate cu sfecla rosie, am inteles ca polonezii adora aceasta leguma.
Ingrediente:
1 os de porc cu ceva carnita ( crud nu afumat, puteti folosi rasol)
3 morcovi
2 buc pastarnac
200 g telina radacina
200 g varza
1 sfecla rosie ( 300 g)
3 cartofi
4-5 linguri mazare
4-5 linguri fasole verde
2-3 rosii
sare, otet
Spalam osul de porc ( puteti folosi rasol) si il punem la fiert in 3 litri apa rece. Cand da in clocot adaugam, morcovii, pastarnacul , telina si sfecla taiate bucatele. Adaugam varza taiata fideluta, sare si rosiile taiate felii sau daca vreti putin bulion. Lasam sa fiarba si cand carnea este fiarta, scoatem osul cu carne, alegem ce putem de pe el si punem inapoi in ciorba. Adaugam cartofii taiati cubulete, mazarea si fasolea verde ( eu am folosit mazare si fasole congelata). Lasam sa fiarba si gustam , daca mai trebuie sare putem adauga. Eu am pus putina vegeta la inceput.
Acrim doar cu otet.
Servim obligatoriu cu smantana.
Daca tineti post renuntati la carne si la smantana.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
INTERESANTA RETETA!..ARATA FOARTE BINE..TINE SI PENTRU MINE O PORTIE:))PUPICI!
no la fix a venit reteta asta! asta o sa gatesc deseara la baieti ::)
arata minunat. yammi.
multu frumos de idee
Oana
Tin, tin :)).
Oana draga, sigur o sa le placa si gustul si culoarea :).
si eu fac foarte des ciorba asta ,doar ca sfecla o pun dupa varza si o pun data prin razatoare. Se face foarte des in zona noastra. Mie imi place si cu carne de gasca sau rata, e fff buna :)
Dorina daca ai sti de cadn nu am mai mancat carne de gasca :)…