Ador tartele… de orice fel, mai ales cele cu fructe :). Le-am facut destul de des asta vara, dar acum in sezonul asta cand nu gasesti atatea fructe decat exotice , am vrut sa incerc altfel de tarta, cu branza dulce. Iata reteta, cu precizarea ca sursa de inspiratie a fost Secretele bucatariei.
Ingrendiente pentru blat:
40 g zahar
70 g unt
140 g faina
1 plic zahar vaniliat
1 ou
Umplutura:
750 g branza de vaci
200g zahar
3 oua
70 ml ulei
500 ml lapte
1 1/2 plic budinca de vanilie sau frisca
coaja rasa de la o lamaie
Pentru capac:
30 g zahar
30 g unt
50 g faina
1 lingura cacao
Se framanta un aluat din ingredientele pentru blat, se inveleste cu o folie si se lasa la rece 1 ora.
Preincalzim cuptorul la 170 grade. Intindem o foaie de aluat si o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( diam 26 cm). Coacem cca 7 minute .
Intre timp amestecam toate ingrendientele pentru crema, timp de cateva minute . Va rezulta o compozitie fluida care o turnam peste blatul copt.
Bagam tarta la cuptor pentru 60 de minute. Cand mai sunt cateva minute , amestecam ingrendientele pentru fulgi , scoatem tarta si le presaram deasupra, astfel incat tarta sa fie acoperita de tot. Bagam tarta la cuptor pentru inca 45 de minute. Lasam in forma pana se raceste bine (este putin moale atunci cand o scoatem dar dupa ce se raceste se intareste). Pudram cu zahar inainte de-a o servi. Este aromata si foarte gustoasa, sper sa incercati reteta. Mai am si alte retete de tarta pe care o sa le incerc/postez deoarece precum am spus imi plac tartele :)
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Visit you
fain site. bravo. buna reteta !
Vai Amalia ce-mi plac si mie tartele ,la sfarsit de saptamana prefer sa fac tarta de orice fel,mare sau in forme mici si asa cum zici si tu ,cu orice crema .
Tarta asta a ta cu branza arata tare bine!
Amalia,
am facut aceasta tarta in weekend si a iesit tare buna. Am schimbat cate ceva: am fiert budinca cu lapte si am amestecat racita peste umplutura, am amestecat toata umplutura cu cutitul mixerului pentru o buna uniformizare, am mai adaugat cateva linguri de smantana si ceva faina sa fiu sigura ca iese umplutura tare. Am mai pus continutul unei cutii de ananas bine scurs, amestecat in umplutura. Deasupra am topit ciocolata si am marmorat cu o furculita. Rezultatul a fost excelent. Multumesc pentru idee si pentru tot acest site care e pentru mine o foarte buna sursa de inspiratie.
Cristina
Dar chestia asta ai copt-o sau ai lasat-o asa? Suna bine combinatia, Cristina :).
Da, am copt-o.
Oare temperatura de 70C este corecta?
Este 170g C am modificat.