Tarta cu rubarba si bezea: o prajitura usoara, mi-a placut faptul ca blatul este usor fraged, se simte aroma de unt, iar combinatia dintre rubarba si bezea este una foarte buna
Interesanta planta mai este rubarba aceasta. Frunzele otravitoare, tulpina plina de vitamine. La mama mea creste cu drag si spor in spatele casei, ca asa ii place ei, la umbra si umezeala.
Pentru ca am mai multe retete cu rubarba m-am hotarat sa le incerc pe rand si va promit ca o sa le incerc pe toate. Cea de mai jos am facut-o la tara cu oua (si flori) de casa, asa ca trebuie sa ma credeti pe cuvant ca nu am modificat culoarea pozelor.
Ingrediente pentru reteta de tarta cu rubarba si bezea
- 5 oua
- 150 g unt
- 300 g faina
- 200 g zahar + 100 g pentru bezea
- 1/2 plic praf de copt
- 50 ml lapte
Cum preparam tarta cu rubarba si bezea?
1. Tijele de rubarba le spalam si le curatam de stratul de deasupra (vezi fotografiile de mai jos). Le taiem bucatele apoi.
2.Punem intr-un bol 1 ou si 4 galbenusuri, zaharul si le mixam bine pana se topeste zaharul. Adaugam laptele, untul la temperatura camerei, apoi faina amestecata cu praful de copt si mixam la viteza mica.
3. Punem cu lingura aluatul (este un pic mai tare) in tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava de 25×35 cm.
Deasupra asezam bucatile de rubarba date prin faina ( sa nu se lase in aluat ), apasam usor si coacem timp de 30 min la foc potrivit (170 de grade Celsius).
Paranteza: cuptorul mamei este pe gaz si ea, bineinteles ca il cunoaste mai bine, dupa 30 de minute mi-a spus ca este gata, insa eu am zis ca nu, apoi am mai lasat-o 5 minute, era cat pe ce sa ard prajitura de aceea a iesit un pic mai „bronzata”.
4. Albusurile le batem spuma apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste.
Punem amestecul peste tarta fierbinte si mai lasam 2-3 minute la cuptor pana se rumeneste.
Servim calda tarta cu rubarba si beze sau rece, dar asta depinde de cata rabdare aveti.
Observatie
Prajitura cu rubarba si beze se poate face si cu alte fructe de preferat mai acrisoare (capsuni, zmeura, visine, mere, prune).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Foarte gustoasa.Bravo.
De ce bezeaua, bătută bine s a pleoștit când am scos o din cuptor? Cat timp trebuie lăsată bezeaua in cuptor?
Doar pana se rumeneste.Ati pus suficient zahar?
Din experienta mea, bezeaua se face f bine cu cuptorul putin deschis.
Da dar 90 grade celsiue cred ca e o temperatura ok.
Când se baga la cuptor cu bezea se scade temperatura la 90 de grade?
Nu nu , nu schimbati temperatura