Tarta cu rubarba si bezea

Tarta cu rubarba si bezea: o prajitura usoara, mi-a placut faptul ca blatul este usor fraged, se simte aroma de unt, iar combinatia dintre rubarba si bezea este una foarte buna

Interesanta planta mai este rubarba aceasta. Frunzele otravitoare, tulpina plina de vitamine. La mama mea creste cu drag si spor in spatele casei, ca asa ii place ei, la umbra si umezeala.

Pentru ca am mai multe retete cu rubarba m-am hotarat sa le incerc pe rand si va promit ca o sa le incerc pe toate. Cea de mai jos am facut-o la tara cu oua (si flori) de casa, asa ca trebuie sa ma credeti pe cuvant ca nu am modificat culoarea pozelor.

Tarta cu rubarba si bezea reteta simpla
Tarta cu rubarba si bezea reteta simpla

Ingrediente pentru reteta de tarta cu rubarba si bezea

  • 5 oua
  • 150 g unt
  • 300 g faina
  • 200 g zahar + 100 g pentru bezea
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50 ml lapte

Cum preparam tarta cu rubarba si bezea?

1. Tijele de rubarba le spalam si le curatam de stratul de deasupra (vezi fotografiile de mai jos). Le taiem bucatele apoi.

Tarta cu rubarba si bezea 1

Tarta cu rubarba si bezea 2

Tarta cu rubarba si bezea 3

Tarta cu rubarba si bezea 4

2.Punem intr-un bol 1 ou si 4 galbenusuri, zaharul si le mixam bine pana se topeste zaharul. Adaugam laptele, untul la temperatura camerei, apoi faina amestecata cu praful de copt  si mixam la viteza mica.

3. Punem cu lingura aluatul (este un pic mai tare) in tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava de 25×35 cm.

Tarta cu rubarba si bezea 5

Deasupra asezam bucatile de rubarba date prin faina ( sa nu se lase in aluat ), apasam usor si coacem timp de 30 min la foc potrivit (170 de grade Celsius).

Tarta cu rubarba si bezea 6

Tarta cu rubarba si bezea 7

Paranteza: cuptorul mamei este pe gaz si ea, bineinteles ca il cunoaste mai bine, dupa 30 de minute mi-a spus ca este gata, insa eu am zis ca nu, apoi am mai lasat-o 5 minute, era cat pe ce sa ard prajitura de aceea a iesit un pic mai „bronzata”.

4. Albusurile le batem spuma apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste.

Punem amestecul peste tarta fierbinte si mai lasam 2-3 minute la cuptor pana se rumeneste.

Tarta cu rubarba si bezea 8

Tarta cu rubarba si bezea 9

Tarta cu rubarba si bezea 10

Servim calda tarta cu rubarba si beze sau rece, dar asta depinde de cata rabdare aveti.

Reteta de tarta cu rubarba si bezea
Reteta de tarta cu rubarba si bezea

Observatie

Prajitura cu rubarba si beze se poate face si cu alte fructe de preferat mai acrisoare (capsuni, zmeura, visine, mere, prune).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


7 comentarii la „Tarta cu rubarba si bezea”

  1. De ce bezeaua, bătută bine s a pleoștit când am scos o din cuptor? Cat timp trebuie lăsată bezeaua in cuptor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.