Ingrediente:
1/2 cub de drojdie ( 21 g)
240 ml lapte
200 g faina
un praf de sare
175 g zahar
145 g unt moale
30 g gris
125g mac macinat
2 galbenusuri
300 g branza de vaci
2 lingurite amidon
6 mere mici
3 linguri unt topit
Drojdia se dizolva in 80 ml lapte caldut, se adauga faina, sare, 50g zahar si 75 g unt se framanta si aluatul se lasa sa creasca 45 de minute sub un servet textil.
Dupa 45 de minute
Umplutura de mac:
Se dau in fiert 125ml lapte cu 30 g unt; se adauga grisul si se lasa sa fiarba la foc moale 5 minute. Se inglobeaza macul si 75 g zahar.
Umplutura de branza
Se bat galbenusurile cui 40 g unt si 50 g zahar , se adauga restul de lapte , branza de vaci si amidonul.
Merele le-am curatat, apoi le-am scobit in partea de jos si le-am umplut cu miez de nuca, se pot umple si cu un gem mai acrisor.
Se intinde o foaie de aluat si se tapeteaza cu ea o forma tort unsa (diametrul 26 cm) .
Se aseaza merele cu partea umpluta in jos , se cresteaza in cateva locuri si se ung cu putin unt. Se repartizeaza umplutura cu branza si mac.
Gata pentru copt…
Se coace 45 min la foc potrivit.
Scoasa din cuptor
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Bravo, Amalia, ti-a iesit absolut superb! Desi pare destul de migaloasa toata treaba, vad ca nu ti-a dat nici un fel de bataie de cap :) Asa sunt gospodinele adevarate! Sunt foarte incantata de ce ti-a iesit!!!
Multumesc Teo, de obicei gatesc chestii simple , asta din lipsa de timp, dar cand am timp la dispozitie ma bag si la din astea mai „grele”.
que tarta tan rica¡¡¡¡tengo que provarla…
tienes un blog…precioso¡¡¡¡
besos¡¡¡¡
Gracias a ti ,por visitarme :)
Buna Amlia, tarta arata absolut delicios,as avea si eu o rugaminte insa, daca ai putea sa scrii si reteta pentru ca in imagine e putin cam neclar si nu pot deslusi unele lucruri. Multumesc anticipat
Gabi uite am scris reteta, sper sa iti reuseasca!
Salut Amalia,
am facut in sfarsit tarta aceasta ca o ochisem cam demultisor. Rezultatul a fost extraordinar si la gust si la aspect, asta mi-a spus-o o prietena care a venit la o cafea si pe care am impresionat-o.:)
Multumesc de reteta!!!
In alta ordine de idei as vrea sa te intreb ceva. Deoarece eu nu am cantar mi-e destul de dificil sa respect cantitatile din majoritatea retetelor si as vrea sa imi spui tu, daca stii, cate linguri de faina intra in 100 grame? si la fel cate linguri de zahar = 100 gr? ca astea sunt cam cel mai des folosite ingrediente.
Multumesc mult.
Te pup,
Alina
Draga Alina, ma bucur ca ti-a iesit buna tarta… cat despre masura eu stiu ca o lingura de zahar are 25 g iar una de faina 20g. Daca ai timp mai uita-te si tu pe google… eu am 2 feluri de linguri si ieri de curiozitate am cantarit zaharul, intr-una incapeau 15g. Oricum mergi pe varianta cu 20 si 25 :).
Foarte buna! Sotul a fost incantat pentru ca lui ii plac prajiturile cu mac.
Eu am mai adaugat lapte la compozitia de mac, desi am pus numai 100g mac si cred ca data viitoare am sa pun si mai putin.
Oricum, ca aspect mi-a iesit fix la fel si foarte gustoasa. Chiar m-a si intrebat sotul daca este o reteta de-a ta! Pupici, Dany
Te pup Dany, sa stii ca tarta asta ii place si sotului meu, el este fan mac :).