Despre terci am spus totul, aduc doar retete noi, una mai buna ca alta sper eu. Terciul de capsuni cu cocos este un terci ce se poate in orice sezon, pentru ca daca nu aveti fructe proaspete puteti folosi fructe congelate. Si daca nu aveti capsuni puteti folosi si zmeura sau cirese.
Daca sunteti vegetarieni sau tineti post puteti folosi lapte vegetal.
Terci de căpșuni cu cocos
Ingrediente 2 portii:
- 300ml lapte
- 200g capsuni
- 2 linguri nuca de cocos rasa
- 80g fulgi de ovaz
- 2 linguri de zahar brun
Pentru ornat:
- 1 lingura chipsuri de cocos
- fructe proaspete
Pentru inceput zdrobim bine capsunile. Punem intr-o oala mica laptele, zaharul, capsunile piure si lasam sa dea amestecul in clocot. Cand incepe safiarba adaugam fulgii de ovaz si ametsecam 2 -3 minute pana se ingroasa putin. Luam oala d epe foc si adaugam fulgii de cocos. Amestecam usor si turnam terciul in boluri.
Lasam sa se raceasca si servim ornat cu chipsuri de cocos si felii de capsuni.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]