Cu terciul de ovaz ne-am lamurit, este foarte bun si foarte sanatos , am vazut din comentariile publicate la prima reteta ca majoritatea il cunoasteti si va place, asa ca nu-mi ramane decat sa va scriu si alte modalitati de preparare cum ar fi acest terci cu afine.
Terciul de ovaz cu afine este un mic dejun ideal pentru zilele in care suntem solicitati din plin. Afinele dau un gust si o culoare aparte, de preferat sa fie cat mai coapte.
Eu nu am pus zahar in compozitie si am preferat sa pun putina miere deasupra, incerc sa evit zharul. Puteti pune miere in compozitie direct dar va asigur ca este suficienta cea pusa deasupra, plus feliile de banane care sunt si ele dulci.
Terci de ovaz cu afine
Pentru 2 portii avem nevoie de :
- 120g fulgi de ovaz
- 250 ml apa
- 250ml lapte animal sau vegetal
- 100g afine bine coapte
- 1 lingurita seminte de chia
- 2 lingurite miere
Pentru decor banane, fulgi de cocos, afine.
Afinele le zdrobim cu o fuculita intr-un castronel, lasam o parte pentru decor.
Punem fulgii de ovaz, chia, apa si laptele la fiert intr-o oala mai mica si cand incep sa fiarba adaugam afinele zdrobite si amestecam mereu cu o lingura la foc mic timp de 5 -6 minute pana se ingroasa. Daca doriti sa fie mai subtire mai adaugati 50ml lapte.
Impartiti compozitia in doua boluri si lasati sa se raceasca.
Decorati cu felii de banane, afine si putina miere.
Serviti!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]