Un mic dejun gustos, care se potriveste foarte bine cu zilele de toamna. Va recomand sa-l serviti caldut, cu putina scortisoara o sa vedeti ca este foarte foarte bun !
Eu l-am facut din intamplare aveam cateva mere si nu stiam cum sa le integrez in micul dejun al copiilor. Am gasit acesta modalitate simpla si am fost foarte bucuroasa ca le-a placut copiilor, chiar mi-au zis sa le mai fac pentru ca le place. O sa vedeti ca se face foarte simplu.
Terci de ovaz cu mere caramelizate
Pentru 2 portii avem nevoie de :
- 120g fulgi de ovaz
- 250 ml apa
- 250ml lapte animal sau vegetal
- 1 mar mai mic curatat de coaja si taiat cubulete
- 1 lingurita miere
- 1/2 lingurita scortisoara
Pentru topping
- 1 lingura zahar
- 1 mar curatat de coaja si taiat cubulete
Punem fulgii de ovaz, apa si laptele la fiert intr-o oala mai mica si cand incep sa fiarba adaugam marul cubulete si amestecam mereu cu o lingura la foc mic timp de 5 -6 minute pana se ingroasa. Daca doriti sa fie mai subtire mai adaugati 50ml lapte. Luati craticioara de pe foc, adaugati scortisoara si mierea si amestecati usor. Pentru ca toppingul este mai dulce am pus doar o lingurita de miere.
Turnam terciul in doua boluri si lasam sa se raceasca pana preparam toppingul.
Intr-o tigaie mica sau craticioara topim zaharul , aveti grija sa nu-l ardeti si apoi adaugati 3 linguri de apa. Lasati sa fiarba si cand lichidul este aproape evaporat adaugati cubuletele de mere. Lasati 1 minut.
Puneti merele impreuna cu sosul peste terciul de ovaz si serviti.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]