Indraznesc sa spun ca este cel mai bun tiramisu preparat de pana acum! Un desert sublim, ai gustat din el si imediat ai ajuns in rai :), este cremos, pufos o adevarata incantare a simturilor.
Daca sunteti fan ai dulciurilor raffaellcu siguranta nu o sa rezistati tentatiei de a l incerca, va marurisesc sincer l-am preparat seara si peste noapte l-am lasat la rece sa se intrepatrunda piscoturile cu crema delicioasa… toata noaptea am dormit cu gandul la el , abia am asteptat sa-l testez.
Am cautat o reteta care sa aduca cat mai mult cu gustul inconfundabilelor prajituri si am gasit pe un blog francez o varianta perfecta, cu lapte de cocos, crema de cocos , mascarpone si frisca. Este fara oua, asadar cei cu alergii pot sa o incerce linistiti.
In lista de ingrediente se numara si crema tartinabila de cocos la car va rog sa nu renuntati. Eu am folosit crema Lino Lada ( fara nicio urma de reclama) daca nu aveti de unde cumpara probabil gasiti si alte variante asemanatoare.
Lapte de cocos va recomand sa folositi varianta obisnuita nu cea light, acesta se gaseste in aproape toate hypermarketurile, nu ar trebui sa va faceti probleme.
Tiramisu Raffaello
Ingrediente pentru o tava cu dimensiunea 25x35cm:
- 250 g mascarpone
- 200ml lapte de cocos
- 250g smântână dulce pentru frisca minim 30% grasime ( eu am folosit vegetala)
- 20 g zahăr pudră
- 150 g crema tartinabila de cocos
- 15 g nucă de cocos rasa
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- 400g piscoturi
- 200 ml lapte pentru a înmuia piscoturile
Pentru decor
- 280g smântână dulce pentru frisca minim 30% grasime ( eu am folosit vegetala)
- 150 g de mascarpone
- 20 g zahăr pudră
- 1 lingurita de esenta de vanilie
Pentru pus deasupra:
- o mână de nucă de cocos rasă
Pregătiți crema
Într-un bol pentru mixer amestecați smantana mascarpone, laptele de cocos și smântâna de frisca cu viteza mica până se omogenizează apoi adaugati zahărul pudră și vanilia si mixati la viteza mare totul până când compozitia își dublează volumul și devine ferma.
Integrați crema de cocos ușor topită ( eu am pus-o putin la microunde), precum și nuca de cocos rasă în preparatul anterior. Asigurați-vă că textura rămâne consistentă.
Înmuiați rapid piscoturile în lapte și puneți-i pe fundul unui vas de 35 cm lungime pe 25 cm lățime, înălțime de 5 până la 6 cm.
Asamblarea tiramisuului:
Peste piscoturi se intinde cu o lingura un strat generos din amestecul de mascarpone ( mai mult de jumatate din amestec).
Repetați operațiunea adăugând un nou strat de biscuiți cu linguriță înmuiați, urmat de un strat de preparat mascarpone, până se epuizează ingredientele și apoi puneti prajitura la frigider.
În acest timp,turnați toate ingredientele pentru decor în vasul mixerului apoi bateți totul împreună, trebuie să își dubleze volumul și să fie o crema ferma.
Puneti crema intr-un pos si formati bilute mici, imitand bomboanele raffaello.
Refrigerare și depozitare:
Acoperiți tiramisu cu folie de plastic și puneți-l la frigider pentru cel puțin 4 ore, ideal peste noapte, pentru a permite aromelor să se dezvolte. Cu cât lași mai mult tiramisu la rece, cu atât aroma va crește.
Tiramisu se poate păstra la frigider 5 zile și poate fi congelat cu 2 săptămâni în prealabil deoarece nu există ouă crude.
Decor:
Înainte de servire, acoperiți suprafața tiramisului cu nuca de cocos.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]