Un fel de gulas consistent si condimentat, a se citi iute, asa cum ne place sa mancam :).
Ingrediente:
- 2 buc carnati afumati de casa ( nu i-am cantarit dar aproximativ 400g)
- 1 kg cartofi
- 1 ceapa
- 200 ml bulion
- condiment pentru gulas optional
- putin ulei
Taiem carnatul felii subtiri si il prajim la foc mic cu capac . Eu am avut si o felie de ceafa, pe care am taiat-o bucatele si am pus-o in cratita alaturi de carnati. Le prajim bine, apoi adaugam ceapa taiata.
Amestecam si adaugam apa pana cratita se umple de trei sferturi.
Lasam sa fiarba la foc mic. Cand carnea s-a fiert adaugam cartofii curatati, spalati si taiati cubulete.
Mai fierbem pana cand cartofii sunt gata. Intr-un castron amestecam condimentul cu 200 ml bulion . (Daca nu aveti acest condiment puneti o lingura boia inainte de a completa cu apa. Mai adaugati putin cimbru. Bulionul il amestecati cu o lingura de faina si il rasturnati in cratita )
Am mai adaugat si o lingurita de boia iute pentru ca ne place sa mancam mai picant. Rasturnam amestecul in oala, amestecam si mai lasam sa fiarba 5 minute.
Servim fierbinte.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Amalia, mi-ai facut o pofta!! Cred ca e delicioasa tocana ta!
A fost :))
Oh, super, imi lasa gura apa :)) …sunt la dieta, mai am putin :D
Sa stii ca eu am mancat doar o portie, restul sotul, am zis ca nu mananc deloc dar nu m-am putut abtine :)