Cred ca v-am mai scris prin postari ca sunt indragostita de mancarea turceasca pentru faptul ca gatesc cu atat de multe legume, in special cu ardei care sunt preferatii mei. La fel si retetele turcesti cu vinete sunt perfect pe gustul meu si mereu incerc orice reteta noua.
Tocanita de ciuperci si ardei in sos de rosii este un preparat absolut gustos, de post, ce se face in maxim 30 de minute. Sigur daca folositi ciuperci din conserva timpul de gatire se reduce la jumatate dar va recomand cele proaspete, au alt gust, ca dealtfel tot ce este proaspat .
Pentru acest preparat am folosit trei tipuri de ardei, in reteta initiala pe care am vazut-o pe un cont pe Instagram se foloseau ardei de 3 culori, eu am ales aceasta varianta dar daca va hotarati sa incercati reteta nu va cramponati la culorile ardeilor, puteti alege doar de culoarea rosie si verde.
Cu ce putem servi tocanita de ciuperci si ardei in sos de rosii?
Avand in vedere ca are sos mai mult e musai sa alegeti o garnitura care „absoarbe” sosul si aici va recomand orezul, bulgurul, orzo.
Apoi puteti alege cartofii preparati sub orice forma si nu in ultimul rand mamaliga.
Pastele ar fi si ele o optiune.
In reteta initiala se foloseau 350g ciuperci, eu recomand sa folositi 500g.
Alte retete cu ardei pe blog
Si acum haideti sa vedem reteta.
Tocanita de ciuperci si ardei in sos de rosii
Ingrediente 4 portii:
- 500g ciuperci de tip champignon sau o conserva de 375g ciuperci ( 375g insemnand cantitatea neta de ciuperci)
- 1 ceapa mai mare alba
- 3 ardei ( pot fi grasi sau kapia)
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura paste de tomate
- 200ml rosii pasate sau 2 rosii mai mari
- 4 linguri ulei de masline
- 200ml apa fierbinte
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita piper macinat
- 1 lingurita cimbru uscat
- sare
Stergeti ciupercile cu un prosop umed, nu le curatati de coaja decat daca este necesar si la taiati felii. Eu am folosit ciuperci din conserva asa ca doar le-am scurs de apa si le-am taiat felii sau jumatati.
Ceapa o curatati de coaja si o taiati felii subtiri apoi o sotati timp de 3 minute.
Adaugati ciupercile si le sotati 5-6 minute la foc mare.
Reduceti focul si adaugati ardeii taiati fasii si gatiti 2 minute. Aveti grija sa nu -i ardeti .
Adaugati pasta de tomate, rosiile pasate,boiaua, cimbrul, piperul si usturoiul zdrobit. Condimentati si cu sare, amestecati si lasati 2 minute.
Daca folositi rosii proaspete le adaugati taiate cubulete. Ideal ar fi sa le opariti putin si sa le curatati de coaja inainte de a le taia.
Adaugati apa calda si gatiti aproximativ 10 minute.
Serviti tocanita asa cum am scris cu diferite tipuri de garnituri.
Este foarte buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Această rețetă de tocanăarată absolut delicioasă! Combinația de ciuperci și ardei este o alegere excelentă pentru o cină! Multumesc!
Multumesc pentru aprecieri :)