Tort cu iaurt si frisca

Acest tort este usor si racoros,  cu putine calorii.

Ingrediente pentru o forma cu diametrul de 28cm:

  • 1 blat de tort ( vezi reteta aici)
  • 400 g iaurt de fructe
  • 1 l frisca
  • 3 linguri de zahar
  • 1 compot de fructe de 400 gr
  • 20 gr gelatina

Iaurtul se amesteca cu zaharul. Se iau 3 linguri din sucul de la compot si se pun la fiert intr-o craticioara. Separat se dizolva gelatina in 100 gr apa rece, apoi se toarna peste lichidul fierbinte amestecand bine. Nu se fierbe deoarece gelatina isi pierde proprietatile prin fierbere !
Se lasa sa se raceasca putin si calduta se amesteca cu iaurtul.

Se adauga la 500g frisca si apoi se pun si fructele din compot taiate marunt.

Blatul se taie in 2 sau 3 dupa preferinta, se insiropeaza cu sucul de la compot. Se pune un inel de metal in jurul blatului si se umple cu crema ( eu am taiat blatul in 3).


Se lasa la rece 3-4 ore si apoi se orneaza cu frisca si fructe.

Sfat: Incercati sa folositi arome apropiate, de exemplu daca iaurtul este de piersici , folositi compot de piersici.

Acelasi tort, crema este cu iaurt de fructe de padure.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


58 de comentarii la „Tort cu iaurt si frisca”

  1. Felicitari pentru blog si pentru toate retetele minunate pe care ni le impartasesti!
    Decorezi asa de frumos torturile! Ce ustensile folosesti pentru decorarea lor si de unde as putea sa-mi cumpar si eu?
    Multumesc.

  2. Draga Alessia iti multumesc pentru aprecieri, ustensilele le-am cumparat din Carrfour si mai am un set cu un po si 6 duiuri ( varfuri) care l-am primit de la o prietena. Din pacate deschiderea varfurilor este prea mica asa ca folosesc posul ( panza) si varfurile cumparate din carrfour. Am vazut la Metro saptamana trecuta posuri si duiuri profesionale. Eu nu prea imi permit sa cumpar, asa ca ma descurc cu ce am :). In ultima vreme am facut destul de multe torturi si ma gandesc sa-mi cumpar niste coloranti profesionali de la Wilton. Sper ca ti-am fost de ajutor, daca mai ai intrebari te astept :).

  3. Multumesc mult pt raspunsuri, draga Amalia. Ma bucur ca pot gasi in hipermarketuri ustensilele, o sa caut si eu cat mai curand. Am mai vazut pe forumuri discutandu-se despre produsele wilton, dar cand am vazut ce pret au duiurile… m-am lasat pagubasa :))
    Iti doresc un sfarsit de saptamana cat mai placut!

  4. buna,Amalia!am mancat la soacra mea saptamana trecuta exact tort din asta si mi s-a parut cel mai bun de pana acum!dar nu aveam reteta si azi am dat de ea aici..nici nu stii cat ma bucur..nu pot decat sa iti multumesc!

  5. Felicia in sezonul asta cred ca e cel mai nimerit , racoros si putin acrisor. Imi pare bine ca ti-a iesit sper sa incerci si alte retete .O saptamana frumoasa iti doresc !

  6. Violet
    Imi place mult blogul,ai retete inedite si apetisante,o sa indraznesc si eu sa fac tortul,o sa iti spun cum a fost,pupici

  7. Draga Violet sper sa-ti placa , te rog sa fii atenta la cantitatile de ingrendiente la crema , ma refer la gelatina sa nu ai surprize de genul ca nu se intareste :).

  8. De care frisca ai folosit? vreau sa fac si eu tortul pentru sambata, cand este ziua fratelui meu. Multumesc, Daniela

  9. Buna, Amalia! Imi place blog-ul tau, il urmaresc de ceva vreme, dar nu am incercat nicio reteta pana acum. Joi este ziua mamei mele si m-am hotarat sa-i fac "Tort cu iaurt si frisca", dupa reteta ta. Promit sa te anunt cum a iesit si tine-mi pumnii!:) Mult succes in continuare cu blog-ul. Mihaela

  10. buna amalia
    am gasit si eu de curind pagina ta si ce sa-ti spun sint foarte foarte fericita ,ptr.ca eu sint de la turda dar de mult timp plecata din tara si acum am gasit la tine foarte multe retete ce imi aduc aminte de casa:(
    sint o mare mincacioasa de placinta cu varza si brinza iar ce ai postat tu imi aminteste de bunica mea care le facea in cuptor bune .iti multumesc din suflet ca ai facut aceasta pagina sa mai ne uitam si noi cei plecati cu dor mare de mincaruriile bune de acasa.
    pa si am sa intru pe pagina ta zilnic.

  11. Draga mea, daca esti din Turda atunci sunt convinsa ca o sa gasesti multe retete pe gustul tau :). Sper sa le incerci si daca ai nevoie de ajutor nu ezita sa-mi scrii .Te pup si numai bine !

  12. buna Amalia,azi am sa-ncerc blatul de tort dar am o problema,nu am praf de copr pot sa folosesc drojgie praf,nu am in casa praf de copt .

  13. Graziela nu pune drojdie !
    Incearca cu putin bicarbonat stins cu suc de lamaie sau daca nu , incearca reteta de la Tort diplomat fara sa pui praf de copt.
    Tin pumnii !

  14. am o nelamurire….am vazut ca ai scris ca e necesar 1 litru frisca, dar la crema ai folosit doar 500 gr….restul de frisca se foloseste la ornat sau cum? merci mult!

  15. Super reteta! Am incercat-o la ziua sotului meu si a fost foarte apreciata. Multumesc, Amalia, pentru inspiratie. Mereu apelez la retetele tale cand vreau ceva nou, ceva deosebit.

  16. Draga Amalia, arata foarte bine blogul tau sub noul aspect, insa m-am impiedicat chiar acum de o problema: nu mai stiu unde sa gasesc blatul de tort, reteta de baza. Am vrut sa ma apuc sa fac tortul asta si nu prea imi mai amintesc cantitatile pentru un blat simplu. Oricum, nu am decat laude si multumiri pentru inspiratia de toate zilele pe care mi-o oferi! Ma bucur ca te-am descoperit, m-ai ajutat enorm.

    1. Elena multumesc mult, pentru cautare foloseste butonul serach dinpartea dreapta sus. Scrii de ex. blat de tort reteta de baza si iti afiseaza toate retetele.

  17. AM FACUT TORTUL DE SARBATORI SI MI-A IESIT SUPER LA COLEGELE DE SERVICIU DE AICI DIN SPANIA LE-A PLACUT ENORM DE MULT AICI NU ESTE TORTUL DIPLLOMAT MULTUMESC MULT AMALIA TE PUP SI MULTA SANATATE OANA

  18. Buna Amalia.N u vreau sa fiu rautacioasa,dar blatul tau nu este deloc reusit.El trebuie sa fie afanat,se pare ca ai pus faina prea multa .Un sfat… faina trebuie sa fie cu 2 linguri mai putina decat numarul de oua folosite! Multa bafta!

  19. Buna amalia!as vrea sa te intreb cate ceva de acest tort. trebuie sa fac un tort cu crema de iaurt si m am gandit sa il fac pe acesta….problema de care ma lovesc este, ca trebuie sa il imbrac in fondant si nu stiu daca nu cumva sub greutatea fondantului plus ornamentele nu se lasa?ai putea sa ma lamuresti tu ?poate ai incercat tu sau sti cum se comporta? te rog mult…ms

  20. Draga Amalia, azi am facut un tort cu iaurt si frisca dupa reteta ta si mi-a iesit foarte bine. Multumesc am sa mai incerc si alte retete. Iti doresc sanatate si spor la toate!

  21. Amalia, se pot dubla ingredientele daca vreau sa fac un tort mai mare? Iar daca folosesc frisca lichida, trebuie bututa in prealabil? Multumesc

  22. AS VREA SA STIU PT CATE PERSOANE ESTE TORTUL VREAU SAL FAC PT ZIUA FETITEI SI ..MA INTERESEAZA CATE PORTII IES ADICA CE DIOAMETRU FOLOSESTI LA TAVA
    EU IL VREAU MAI MARICEL SI SAL IMBRAC IN FONDANT CRED CA MERGE

  23. Amalia vreau sa fac acest tort pt o prietena de ziua ei dar am o nelamurire cu 100gr apa rece pt dizolvat gelatina poti sa-mi spui cam cate linguri sunt? Nu am facut multe torturi astept raspuns multumesc :-) .

    1. Cam 5-6 linguri depinde de lingura…nu-i musai sa o masori, ideea este ca 10g de gelatina sunt necesare pentru a inchega 500ml lichid, asadar calculezi si ai grija sa nu depasesti cantitatea… acum daca sunt 600g nu-i niciun bai :). Astept sa-mi scrii cum ti-a iesit!

  24. Buna Amalia, crema si tortul a iesit perfect la-m decorat cu frisca si lini din ciocolata topita cum am vazut tot la tine:-)) multumesc pt raspuns si sa sti k acesta este al 3 tort care il fac si celelalte 2 tot de la tine am luat retetele(diplomat si oaza)imi place mult cum gatesti si cum decorezi te pup :-)).

  25. Buna, Amalia! Am incercat reteta ta de tort, blatul este extraordinar, dar din pacate fiind novice am gresit undeva cu gelatina si nu mi s-a inchegat compozitia.

  26. Am dizolvat gelatina cu apa, 100 ml pentru un plic si am adaugat cele trei linguri de sirop fierbinte, nu am pus-o bain-marie, iar in iaurt se regaseau numai bilute de gelatina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.