Reteta este urmatoarea;
Blat:
8 oua
15 linguri zahar
16 linguri faina
8 linguri de apa rece
2 plicuri zahar vaniliat
1 lingurita praf de copt
Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul treptat alternand cu apa si se bate pana se obtine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile unul cate unul amestecand mereu , apoi scoatem mixerul si adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt amestecand „peste cap” . Blatul se coace 25 de minute la foc potrivit.
Crema:
6 oua
6 linguri de zahar
1 l frisca
250 g fructe din compot
300 ml lapte
30 g gelatina
Galbenusurile se freaca cu zahar, se adauga laptele si apoi se pun pe baie de abur amestecand mereu pana se ingroasa ca o smantana subtire. Se adauga gelatina dizolvata in putina zeama de compot. Separat fructele se taie cubulete , se bate frisca si albusurile. Cand amestecul de lapte si oua este aproape rece se adauga frisca, albusurile batute spuma si fructele taiate bucatele.
Blatul se taie in 3 si se insiropeaza cu suc din compot, se umple cu crema si se da la rece peste noapte.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
super tare
Arata minunat!
Foarte frumoase si bune ..intotdeauna am fost de parere ca diplomatul e un tort racoros de care nu poti sa te saturi..imi place tare mult cum asezi fructele .
Amalia ,noul an sa-ti aduca tot ce-ti doresti!
Va multumesc mult, torturile cu fructe sunt preferatele mele !
SUPERB!!!
See you in these things, I think, I started feeling good!
Personalized Signature:贵州信息港休闲游戏中心,我爱掼蛋网,重庆游戏中心,金游世界视频棋牌游戏中心,南通棋牌游戏中心,贵港热线休闲游戏中心,淮安棋牌游戏中心
I will pass on your article introduced to my other friends, because really good!
Other Net
Buna Amalia,o intrebare referitoare la blat,nu e nici o problema ca ai dublat cantitatea de faina?
Marieta ai pus o intrebare de 10 puncte ! Se pun si 8 linguri de apa , adica atatea linguri de apa cate oua se folosesc. Multumesc pentru intrebare :)modific reteta .
Draga Amalia, imi plac foarte mult retetele tale, de o vreme mereu trag cu ochiul pe aici, de cate ori vreau sa fac cate ceva de mancare. Acum m-am impotmolit putin la crema asta, am pus 40 de grame de gelatina, dar cred ca imi iese foarte inchegata crema… 4 pliculete, nu? Oare am gresit eu cu ceva? Elena
Elena nu ai gresit deloc, din pacate eu sunt cea care a gresit… mai degraba la scrisul retetei … 1 plic de gelatina ( 10 g) ajunge la 500 ml lichid. Acum am numarat si am vazut ca este 1500 ml lichid in consecinta era suficient 30 g. Imi cer scuze din nou si sper ca nu a fost foarte tare crema :)
Modific si reteta .
am o intrebare, Amalia, vreau sa incerc tortul dar as vrea sa nu folosesc albusurile spuma pt motivul ca unii dintre musafiri nu o sa vrea sa manance ou crud ,,crezi ca ar iesi crema ok fara albusuri?? sau poate ar fi mai bine sa incerc alt fel de tort?
Nue nicio problema daca nu le folosesti , crema va fi mai fina , din ele poti face un Chec cu albusuri sau Prajitura cu albusuri , gasesti retetele tot la mine. Bafta si astept sa-mi scrii cum ti-a iesit !
Buna! Cand adaug gelatina? Dupa ce fac crema pe aburi sau in timp ce o fac? Si cam in cat suc se pune la inmuiat 30 gr gelatina?
Dupa ce faci crema pe aburi opresti focul si adaugi gelatina umflata in 4linguri suc.
Ms pt raspuns! Am incercat-o si mi- a iesit a fost f bun!!
care au fost dimensiunile la aceasta tava? vreau sa fac unul din torturile diplomat saptamana asta pt baietelul meu si nu m-am hotarat inca, imi cer scuze ca am pus intrebari cam la toate. Cu drag!
Este tava mare de la aragaz,a proximativ 35×30
Cate porții are?