Va prezint cateva torturi facute de mine pentru diferite ocazii. Sper sa va inspire :)
4. Tort de ziua lui David, finutul meu drag si scump :). Blat de pandispan, crema de iaurt si frisca .
5. Tort diplomat cu fructe , blatul de la prajitura „ochi de elefant” crema diplomat cu fructe
6. Tort diplomat
7. Tort diplomat
8. Tort cu mousse de ciocolata
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Amalia, un tort exeptional atit la aspect cit si la gust!Bravo !!!
XO
Vaaaai, ce tort frumos! Minunat! Felicitari si multi ani sarbatoritului!
amalia,draga,scrisul de pe tort ti-a iesit perfect! mie imi tremura mana de nush ce-i cu mine :D
Daca iti spun cind e ziua mea, imi trimiti si mie un tort? Imi lasa gura apa…
Nina,Laura va multumesc mult tortul cu fructe este preferatul meu atat la ornat cat si la mancat :).
Diamond cu scrisul sa stii ca nu e usor dar eu am facut mult desen tehnic si am o mana „sigura” cum s-ar zice… se mai intampla sa nu-mi iasa cateodata :).
Rodica chiar ma gandeam ca esti din Cluj :)), acum am vazut ca esti mult mai departe…ce sa zic , cu mult drag dar cred ca numai virtual :)). O saptamana frumoasa iti doresc !
vrei sa mor aici de pofta :)…imi plac foarte mult torturile cu frisca si fructe…mai ales cu kiwi…hm…hai ca nu mai rezist…:)
o saptamana faina sa ai
Carmen iti inchipui eu ce pofta am avut mai ales ca nu l-am facut pentru mine :)).
La Multi Ani!
Tortul iti lasa gura apa, la propriu…
O zi minunata iti doresc
Vai Amalia ce frumos e totul!
Ma omori cu ornatul asta de fructe!O saptamana placuta sa ai ,te pup!
vaaaaaaaaai ce minunatie de tort!!!superrrrrr!dar ce faci cu fructele de lucesc asa de frumos?pleaseeeee,explica si unei incepatoare ca mine..!thx…have a nice week,,!esti super experta..bravo tie!MARY
James, Lissa sunteti draguti, multumesc pentru aprecieri … Anonim si eu sunt incepatoare daca te uiti atent am zgariat putin frisca cand am scris :). Fructele le dau cu o pensula inmuiata in gelatina ( poate o stii cea de la Dr. Oetker, este un pliculet albastru ce are pe el o felie de tarta cu fructe ). Daca te incumeti sa faci un tort te ajut cu mare placere, astept intrebari . O seara placuta!
Buna Amalia,tortul 2 arata exceptional,esti o adevarata artista.
In curand o sa pregatesc si eu un tort si as vrea sa stiu cum ai reusit sa faci trandafrii aceia minunati din frisca.
Cred ca sunt mult mai usor de realizat decat cei din pasta de zahar sau lapte praf.
Te rog din suflet sa-mi expolici.
Mii de multumiri.
Salut, iti dau un link al unei maestre in domeniul torturilor, este explicata tehnica realizarii trandafirilor din crema de unt dar se aplica si la cei din frisca
http://lilysblog-lily.blogspot.com/2007/10/trandafiri-din-buttercream.html
Eu bat frisca cu un intaritor sa fie tare… poate din prima nu iti iasa asa frumosi si eu am facut mai multe incercari dar cine stie, daca ai "mana buna" vei face cativa trandafiri frumosi :). Felicitari pentru blog !
Multumesc mult,Amalia.
buna ,mia placut foarte mult blogul tau si te am adaugat in lista meade bloguri,adaoga ma si tu ,te rog mult , adresa blogului meu este htt://maryschic-momonica.blogspot.com/ ,multumesc
buna.eu abia te-am descoprit.dar,sincer mi-esti deja draga .la mai mare!
Multumesc mult sper sa incerci cat mai multe retete!
toate arata exceptional, felicitari pt simtul artistic dar cele cu blat de pandispan nu merita munca. fara suparare.dar nu poti sa apari la o ocazie cu un tort cu blat de „paine”…
depinde si carui public te adresezi. pt persoanele care nu stiu decat totrturile de cofetarie clasice,bineinteles ca torturile cu blat de pandispan sunt o minunatie.dar ca sa ti impresionezi niste invitati, e cam neplacut sa apari cu un blat plin de sirop…
repet..conteaza f mult publicul. eu una nu m as chinui sa fac un tort ,si sa servesc „paine insiropata”
Eu nu ma consider o bucatareasa deosebita si recunosc ca de multe ori cadn ma grabesc pandispanul imi este mai la indemana…sa stii ca am incercat si alte retete de blat, poate ai timp sa te uiti pe site si eventual sa-mi scrii ce parere ai.
sper ca nu mi ai luat o in nume de rau…toate celelalte retete sunt o minunatie.unele din ele le voi incerca si eu.
AMALIA frumoase torturi m ai inspirat cum sa ii fac o surpriza la bunica mea de ziua ei care se apropie cu pasi repezi multumesc
buna Amalia. superbe torturile, imi face si mie placere sa le gatesc asa frumos, doar ca sunt in cautare de sfaturi cum anume sa scriu pe ele. inca nu ma pricep, ciocolata ori e prea moale, nu imi ies literele ok, sau nu stiu. ce sfaturi imi dai sa pot scrie pe torturi? multumesc frumos
Eu scriu fiecare litera in parte apoi le unesc…acum se gasesc carioci si poti scrie direct cu ele..