Acum cateva zile am primit un cos plin de bunataturi vegetale Inedit, alaturi de provocarea de la Chef Bob de a prepara o rețetă cu un produs vegetal Inedit. Am acceptat-o cu drag, iar produsul ales a fost pate vegetal. Pate-ul vegetal Inedit este obținut direct din boabe de soia, nu conține conservanți, coloranți sau potentiatori de gust.
Toate produsele Inedit sunt produse vegetale, ideale pentru vegetarieni, post și nu numai.
Procesul de fabricație se bazează pe prelucrarea corectă și de calitate a bobului de soia și combinarea lui cu alte ingrediente și condimente atent selecționate.
Pate-ul vegetal inedit este obținut din boabe de soia nemodificate genetic și are un aport nutrițional ridicat.
Pentru că aperitivele sunt preparatele mele preferate atunci când e vorba de pate, am ales să prepar trei tipuri de aperitive: doboș aperitiv, rulouri picante și pâine prăjită cu pate vegetal.
Modul de preparare al rețetelor în format video îl găsiți aici:
Doboș aperitiv cu pate vegetal
Ingrediente:
- 1 pate vegetal Inedit cu măsline
Pentru clătite:
- 100g făină
- un vârf de cuțit de sare
- aproximativ 200ml apă minerală
- 1 lingură ulei
Punem făina și sarea într-un bol și adăugăm treptat apa minerală, amestecând mereu cu un tel până
obținem un aluat pufos. La sfârșit adăugăm uleiul si amestecăm ușor până se încorporează în aluat.
Coacem clătitele într-o tigaie antiaderentă unsă cu puțin ulei. Din această cantitate ies 6 clatite.
Le punem pe o farfurie și le lăsăm să se răcească.
Așezăm o clătită pe blatul de lucru, o ungem în strat subțire cu pate vegetal Inedit cu măsline. Deasupra
punem altă clătită pe care o ungem din nou cu pate vegetal. Repetăm procedura, până avem în total 6
clătite, ultima o lăsăm neunsă. Apăsăm bine și cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit tăiem dreptunghiuri pe
care le ornăm cu feliuțe de roșii și pătrunjel verde.
Așezăm feliile de doboș aperitiv pe un platou și le servim.
Rulouri picante cu pate vegetal
Pentru 3 rulouri avem nevoie de:
- 1 felie de pâine toast integrală
- pate vegetal Inedit picant
- 2-3 fâșii de ardei kapia
- 1 fâșie de ardei verde iute ( opțional, dacă doriți un plus de iute )
Tăiem coaja de la felia de pâine și apoi cu ajutorul unui sucitor întindem bine felia. O ungem cu pate vegetal picant iar pe o latură așezăm fâșiile de ardei.
Rulăm strâns și apoi tăiem cu un cuțit bine ascuțit rulouri pe care le punem pe un platou.
Aperitiv cu pâine prăjită și pate vegetal de ciuperci
Ingrediente:
- 2-3 felii de pâine toast
- 1 cățel de usturoi
- pate vegetal Inedit cu ciuperci
Prăjim pâinea în toast și caldă o frecăm cu cățelul de usturoi. Decupăm cercuri pe care șprițăm pate vegetal cu ciuperci.
Decorăm cu feliuțe de castravete și fire de mărar verde.
Servim
Acestea au fost rețetele mele cu pate vegetal de la Inedit!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]