Trei rețete pentru cină preparate la Airfryer

Fără doar și poate de când am primit friteuza cu aer cald de la Cosori m-am îndrăgostit de ea! Motivele sunt multe și sunt convinsa ca multi dintre voi care aveti deja o friteuza cu aer cald le stiti care sunt.

E foarte practica, poti prepara aproape orice cu ea si mai ales atunci cand te grabesti si nu ai mult timp la dispozitie in maxim 30 de minute gateti o multime de retete.

Pentru mine e de mare ajutor pentru ca lucrez si marea problema nu e pranzul ci cina, cand nu poti manca ceva foarte greu dar totusi trebuie sa tin cont ca gatesc atat pentru copii cat si pentru sot. Pe mine nu ma mai pun la socoteala :)

Nu vreau sa fac un review de specialitate, ma refer strict la ce ma intereseaza pe mine.

  1. Are cosul patrat ceea ce o face foarte usor de utilizat si ingredientele incap mult mai bine in ea.
  2. Cosul e de teflon asta insemnand ca nu se lipeste nimic, puteti folosi sau nu ulei.
  3. Da, expresia folositi o lingura de ulei la un preparat, gen cartofi (exemplul asta il dau pentru ca majoritatea prajesc cartofi destul de des) este cat se poate de adevarata, ai nevoie de foarte putin ulei. In acest sens recomand un spray cu ulei (o sa-l achizitionez si eu cat de curand) este foarte practic.
  4. Puteti gati foarte multe preparate nu va fixati doar pe cartofi prajiti si aripioare de pui, se pot face n retete, chiar si chec sau frigarui, pizza, oua. In acest sens sunt disponibile accesorii pe care le puteti achizitiona impreuna cu friteuza.
  5. Este foarte usoara, puteti sa o depozitati in camara si sa o scoateti pentru utilizare ori de cate ori aveti nevoie.
  6. Se curata foarte usor, practic doar cosul se spala si cutia, fiind de teflon se spala rapid.
  7. Desi aveam impresia ca preparatele vor fi uscate nu e deloc asa, ies cumva coapte si fragede, inclusiv snitelele.

In concluzie, daca doriti sa faceti o investitie si sa achizitionati o friteuza chiar merita! Recomand varianta xxl pe care o am si eu de la Cosori.

Friteuza o puteți comanda aici: https://airfryer.ro/shop/, iar folosind codul haisagatim10, beneficiați de 10% reducere!

Cu siguranta o sa faceti o alegere buna si foarte utila.

Mai jos o sa va scriu 3 retete, trei preparate foarte simple pe care le puteti face pentru cina. Pot fi atat pentru copii cat si pentru adulti, ramane sa alegeti care va place.

1. Friganele

friganele-airfry-amalia-1
La noi li se spune paine in ou, dar vad ca cea mai cunoscuta denumire este cea de friganele. Copiilor le plac foarte mult si am ales sa le prepar la friteuza pentru ca sa nu folosesc ulei, sa fie mai sanatoase si totodata gustoase. De obicei le faceam la cuptor, insa dureaza pana se incalzeste, plus ca este mai mare si consumam curent pentru cateva felii de paine. Friteuza se incalzeste in maxim 5 minute, cuptorul intr-o perioada mai mare de timp. Asadar iaca reteta:

Ingrediente pentru reteta de friganele la airfryer

  • 4 felii de paine toast (nu e obligatoriu sa folositi paine toast)
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 2 linguri de lapte
  • mai aveti nevoie de 2-3 linguri de zahar si scortisoara

friganele-airfry-amalia-5

Preincalziti friteuza la 175 de grade Celsius.

Intre timp taiati feliile de paine in 4, ouale le bateti cu zaharul vaniliat si cu laptele.

Treceti fiecare bucata de paine prin oul batut si apoi o asezati in cosul de la friteuza. Coaceti timp de 10 minute la 175 de grade Celsius. La jumatatea timpului intoarceti bucatile de paine pe cealalta parte (nu e obligatoriu eu am incercat si aceasta varianta).

friganele-airfry-amalia-2

Cand timpul de coacere a expirat, scoateti cosul de la friteuza si feliile de paine si le treceti prin zaharul amestecat cu scortisoara.

friganele-airfry-amalia-3

Serviti friganelele cu fructe sau cu lapte cald.

friganele-airfry-amalia-4

Sfat: Folositi zahar pudra pentru ca feliile sa fie „imbracate” cat mai bine.

2. Felii crocante de piept de pui

felii-crocante-de-pui-airfryer-amalia-7

Toata lumea iubeste puiul, mai ales snitelul de pui. Desi este un preparat atat de banal este foarte indragit. Pentru a evita prajirea lui in ulei din abundenta, am ales varianta de a face la friteuza felii de piept de pui. Ies crocante atat cat trebuie si se pot consuma alaturi de o salata sau de un sos picant.

Ingrediente pentru reteta de felii crocante de piept de pui

  • 1 piept de pui dezosat
  • sare, piper, pudra de usturoi
  • 2 oua
  • pesmet auriu (am folosit pesmet crocant cu boia, dar va recomand un amestec din proportii egale de pesmet clasic si panko). Bine, am gasit panko, dar era extrem de scump, dupa ce-am preparat reteta am gasit la magazinul de langa mine la un pret super bun, asa ca data viitoare il folosesc.

felii-crocante-de-pui-airfryer-amalia-2

Carnea de pui o taieti felii nu foarte groase (avand in vedere ca nu se bat cu ciocanul pentru snitele) pe care le condimentati cu sare, piper si pudra de usturoi.

felii-crocante-de-pui-airfryer-amalia-3

Ouale le bateti cu putina sare.

Preincalziti friteuza la 205 grade Celsius (dureza 5 minute).

Treceti bucatile de carne prin oul batut apoi prin pesmet (le apasati apasati bine sa fie cuprinse de pesmet peste tot) si le asezati una langa alta in cosul de la friteuza.

felii-crocante-de-pui-airfryer-amalia-5

felii-crocante-de-pui-airfryer-amalia-4

Le coaceti 10 minute, la jumatatea timpului le intoarceti pe cealalta parte.

Atat!

felii-crocante-de-pui-airfryer-amalia-6

Serviti bucatelele de carne cu salata sau cu orez.

felii-crocante-de-pui-airfryer-amalia-1

 

Sunt foarte bune!

3. Sandvis cu branza la gratar

Sandvis-cu-branza-la-gratar-amalia-1

Acest sandvis este o bunatate! Are multa branza si pe deasupra mai este si crocant in exterior. Si se face atat de rapid!

Este foarte important sa folositi paine toast, in fapt este recomandata pentru toate retetele la friteuza datorita texturii si pentru ca feliile sunt subtiri.

Ingrediente pentru reteta de sandvis cu branza la gratar

(Cantitati pentru 2 sandvisuri)

  • 4 felii de paine toast
  • 4 felii de branza (gouda, cascaval, edam)
  • 2 felii de branza cheddar
  • unt

Sandvis-cu-branza-la-gratar-amalia-2

Princalzim friteuza la 160 de grade Celsius.

Ungem 2 felii de paine cu unt din belsug.

Asamblam sandvisurile. O felie de paine, o felie de branza gouda, o felie de cheddar, iar o felie de branza gouda si la sfarsit felia de paine unsa cu unt.

Sandvis-cu-branza-la-gratar-amalia-3

Punem sandvisurile in cosul de la friteuza unul langa altul ( inca un punct in plus, cosul este impartit in 4 asadar puteti coace 4 sandvisuri din prima) si le coacem 10 minute.

Sandvis-cu-branza-la-gratar-amalia-4

După 10 minute arată așa .

Sandvis-cu-branza-la-gratar-amalia-5

Le scoatem si le taiem pe diagonala cu un cutit bine ascutit, pacat ca nu am filmat cum suna cand le tai, sunt asa crocante si branza topita, pfui super bune!

Sandvis-cu-branza-la-gratar-amalia-6

Pentru ca deja am multe retete in plan sa fac si am si preparat cateva o sa deschid o sectiune separata pe blog cu retete la airfryer pentru cei interesati.

Nu uitati de recomandarile mele si sper sa tineti cont de ele :)

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Trei rețete pentru cină preparate la Airfryer”

  1. Referitor la Feliile crocante de piept de pui eu am inlocuit pesmetul cu fulgi de porumb, maruntiti cu pisatorul de usturoi. Au un gust extraordinar, putin dulcegi. Imi pare rau ca nu am incercat mai demult :)

    De ce nu se bat feliile de pui cu ciocanul pentru snitele? Nu ies mai fragede? Ce e drept, eu cam toata carnea pe care urmeaza sa o gatesc intreaga o bat cu ciocanul in ideea de a fi mai frageda…sau poate din obisnuinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.