Triunghiuri pufoase cu brânză

triunghiuri-cu-branza-amalia-1

Ce va pot scrie despre aceste bunatati este ca tot ce îți dorești este sa nu se termine din farfurie. Sunt pufoase, se desfac fasii  si sunt bune atat calde cat si reci.

Aluatul cu drojdie este unul din preferatele mele desi ingrasa si stiti voi cand preparatele sunt pufoase si moi, mananci fara sa te mai opresti. Eu folosesc drojdie proaspata ceea ce va recomand si voua, mi se pare ca drojdia proaspata face aluaturile mult mai pufoase si bine crescute decat cea uscata. Deobicei cumpar mai multe bucati pe care le congelez si atunci cand am nevoie le folosesc, se comporta la fel de bine.

Triunghiurile pufoase cu branza se aseamana cumva cu pogacile, un aluat care se desface foi la copt , o foaie de aluat care se intinde apoi se unge cu unt topit si peste care presaram branza , rulam si taiem feliile in forma de triunghi. O sa vedeti imediat ce usor se fac.

triunghiuri-cu-branza-amalia-2

Le puteti servi la micul dejun impreuna cu un pahar de iaurt sau de chefir sau pot fi servite ca aperitive calde atunci cand aveti musafiri. Sau pur si simplu de pofta ca si noi.

Nu stiu cum se comporta a doua zi pentru ca la noi s-au mancat toate atunci calde :)

Triunghiuri pufoase cu brânză

Ingrediente aprox. 20 buc:

Pentru aluat:
-25 g drojdie proaspătă
– 3 linguri lapte fierbinte
– 500g faina
– 75nl ulei
– 1/2 linguriță sare
– 250ml lapte
Pentru umplutura de brânză :
– 90g unt
– 80g brânză rasa fin ( gouda, trapist, cașcaval)
– 1 gălbenuș de ou
Pentru pus deasupra:
– 1 gălbenuș de ou
– 100g brânză rasa (gouda, cașcaval, trapist)
Mai aveți nevoie de faina pentru întins aluatul.

1.Drojdia proaspătă o frecam cu 3 linguri lapte fierbinte
Cernem faina într-un bol și adăugăm drojdia dizolvata, sarea, uleiul și laptele călduț și frământăm rapid un aluat ușor lipicios.
Acoperim cu un prosop și lăsăm să crească la cald 30 de minute.
2 Punem faina pe planseta, rasturnam aluatul si il impartim in doua .
3 Amestecam untul la temperatura camerei cu gălbenușul de ou și brânză rasa fin.
4 Intindem prima jumătate de aluat într un dreptunghi cu grosimea de 3-4 mm ungem foaia cu jumatate din amestcul de unt și rulam strâns pe latura lunga.

Tăiem ruloul triunghiuri cu un cutit trecut prin faina.
Procedam la fel și cu cea de a doua jumătate de aluat.
5. Punem triunghiurile în tava și le lăsăm să crească încă 20 de minute.

6. Ungem triunghiurile cu gălbenușul amestecat cu apa. Presaram deasupra brânză rasa.


7 .Coacem triunghiurile la 180grade Celsius timp de 15 minute.

Servim calde!
Bunaciuni va spun de pe acum sa faceți porție dublă ✌️

Reteta este preluata de pe un blog maghiar.

Rețeta încercată de cititoare :

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.