O reteta numai buna in perioada de post mai ales in postul Pastelui cand mai avem/gasim varza murata.
Ingrediente:
- 1 varza murata potrivita
- 1 ceapa mica
- 2-3 frunze de dafin
- 1 /2 lingurita boabe de piper
- carnati de post
- 150ml bulion ( optional )
- cimbru
- ulei
Varza o desfacem foi pe care le spalam bine cu apa rece, le stoarcem si le taiem fideluta.
Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam ceapa curatata si tocata marunt.
O calim la foc mic si apoi adaugam varza taiata. Amestecam si mai lasam 15 minute apoi adaugam o jumatate de pahar de apa si o jumatate de pahar de bulion ( puteti sa puneti doar apa eventual folositi bulion cand gatiti varza dulce), foile de dafin si boabele de piper.
Lasam sa se faca la foc mic si cand este gata adaugam putin cimbru. Sare nu e cazul deoarece varza este destul de sarata.
Carnatii ii curatam de membrana si ii prajim 2-3 min la foc mic.
Servim cu ardei iute :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]