Vitel cu morcovi si ciuperci

Poate va e pofta de carne de vitel, poate gasiti una care sa nu fie foarte scumpa :). O reteta de weekend, care merge de minune cu mamaliguta si un pahar de vin rosu.

Ingrediente ( 4 portii):

  • 1kg carne de vitel ( pulpa)
  • 2 cepe mari
  • 3-4 morcovi
  • 300g ciuperci
  • 250ml vin rosu
  • 1 foaie de dafin, sare, piper

Taiem carnea bucatele si o prajim la foc rapid in putin ulei, pana se rumeneste. Adaugam ceapa curatata si tocata si amestecam 2-3 minute. Adaugam vinul, lasam sa dea un clocot si apoi adaugam apa si frunza de dafin. Lasam sa fiarba la foc mic cu capac.

Cand carnea este aproape fiarta adaugam morcovii curatati si taiati bucati mai mari (daca e cazul mai completam cu apa).Ciupercile le spalam si le taiem felii. Le prajim in 2-3 linguri de ulei si apoi le adaugam peste carne.

Lasam sa mai fiarba cam 15 minute sa mai scada sosul si condimentam cu sare si piper.

Servim cu mamaliguta ( noi am mancat cu paine proaspata ca nu mai aveam faiana de malai dar a 2-a oara am facut mamaliga :)).

Sincer nu mai stiu de unde am reteta, cred ca dintr-o carte de bucate.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


9 comentarii la „Vitel cu morcovi si ciuperci”

  1. Am incercat-o si eu azi a iesit delicioasa. Nu am avut vin rosu asa ca am pus vin alb, este super usor de facut si nici ca se poate mai buna de atat. Excelenta reteta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.