Zacuscă rapidă

Zacusca rapidă este excelenta in anotimpul rece, puteti sa o faceti imediat, timpul de preparare este foarte mic. Am postat inainte de a scrie reteta un filmulet cu modalitatea de preparare si a avut mare succes. O parte din cititoare mi-au reprosat ca sunt lenesa sau ca gustul nu este la fel. Ei bine, pentru ca am facut de multe ori si varianta traditionala pot sa va scriu ca este foarte asemanatoare ca gust, ba mult mai usoara daca pot sa spun asa deoarece are foarte putin ulei, iar ceapa este coapta.

Nu sunt lenesa deloc, zacusca rapida este un preparat pentru cei care nu au timp de facut zacusca traditionala dar le place foarte mult. Este un preprarat la indemana atunci cand vrem sa „mancam o pita unsa” sau cand cautam un preparat de post care se poate manca atat acasa cat si la servici sau de ce nu atunci cand avem musafiri.

Zacusca se poate pastra la frigider pana la 7 zile, nu recomand sa o pastrati pe iarna. Va scriu cum procedez eu; fac o portie din ingredientele scrise in reteta si o pastrez la frigider intr-o cutie cu capac.

Asadar sper sa o incercati, chiar e foarte gustoasa!

Zacuscă rapidă – ingrediente

  • 2 vinete
  • 1 ardei kapia sau 1 gogosar
  • 1 rosie mare
  • 1 ceapa
  • 1 capatana usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • optional cativa fulgi de chilli daca va place mai iute

Mod de preparare zacusca rapida:

Preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius treapta de incalzire sus -jos.

Intr-o tava de preferinta mai groasa punem o hartie de copt si asezam vinetele pe care le intepam cu o fuculita, ceapa, ardeiul, rosia, usturoiul. Toate legumele le punem intregi cu tot cu coaja.

Bagam tava la cuptor si coacem timp de 40 de minute.Scoatem tava , lasam legumele sa se raceasca si apoi le curatam de coaja, usturoiul il strangeti la capatul unde are radacina si o sa vedeti ca miezul iese foarte usor.

 

Vinetele le puteti lasa sa se scurga 20 de minute, daca va grabiti foarte tare sariti aceasta etapa.

Puneti toate legumele intr-un blender , adaugati uleiul, sare, piper si mixati. Daca aveti un blender mai mic le impartiti in doua sau trei ture.

Amestecati usor si daca e cazul mai condimentati cu sare. Puteti adauga si fulgi de chilli pentru a da o tenta picanta preparatului.

Serviti zacusca cu paine proaspata sau prajita dupa preferinta. Se poate consuma la fel de bine si cu lipii sau tortilla.

Pofta buna!

Aici aveti si reteta video

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Zacuscă rapidă”

  1. Reteta este foarte practica si buna. La cite retete de zacusca am citit este prima cu usturoi inclus. Eu prepar tot cu usturoi, fara el nu are gust bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.